Huomioimme Suomessa annetut suojautumissuositukset koronatilanteen vuoksi ja otamme kursseille normaalia vähemmän osallistujia, jotta voimme pitää mm. turvavälit helpommin. Otamme kursseille mukaan myös maskeja, käsidesiä, kertakäyttökäsineitä yms. suojavarusteita osallistujille. Jokainen osallistuja saa halutessaan oman huoneen.

 

Vertaisopastajakoulutukset

Verkosta virtaa -toiminta tarjoaa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille vertaisopastajille maksuttomat koulutukset erilaisista tietoverkkojen käyttöön tarkoitetuista laitteista ja niiden käytön opastuksesta. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa tablettitietokoneiden, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden ominaisuuksia. Vertaisopastajana saat uusinta tietoa laitteista ja niiden käytöstä. 

Kenelle koulutus sopii? 
Vertaisopastajakoulutus soveltuu tietotekniikan hyvin hallitseville senioreille. Jos verkkopankissa asiointi, sähköpostin käyttö ja tiedonhaku netissä on sujuvaa, sovit tehtävään! Koska vertaisopastajakoulutuksen käyneiden henkilöiden odotetaan sitoutuvan vapaaehtoistyön tekemiseen sekä etsimällä opastettavia että opastamalla heitä, on tärkeää, että samalta paikkakunnalta osallistuu useampi henkilö. Muodostatte yhdessä ”vertaisopastajatiimin”, jonka jäseninä voitte tarvittaessa sekä tukea toisianne että organisoida yhdessä alueenne tietokoneopastuksia. Toivomme kolmea osallistujaa/paikkakunta

Peruskoulutuksen käynyt opastaja, joka on tehnyt vapaaehtoistyötä on oikeutettu osallistumaan lisäkoulutuksiin, kuten Kohtaamispäiviin ja verkkokoulutuksiin sekä opastajien virkistystilaisuuksiin.

Kurssille osallistumisen jälkeen tavoitteena on vertaisopastusten tekeminen. Tämän vuoksi lähetämme kursseille ilmoittautuneille kyselyn, jossa kartoitetaan heidän tietoteknistä osaamistaan.


Vapaaehtoistyön tekemisen tavoitteet
Maksuton koulutus sisältää opetuksen, ruokailut, matkat ja majoituksen kahden hengen huoneissa. Vastineeksi vertaisopastaja sitoutuu opastamaan omalla paikkakunnallaan. Opastustoiminnan tavoitteena on saada ikäihmiset innostumaan tietotekniikan käytöstä ja poistaa siihen liittyviä pelkoja. Opastus voi tapahtua myös ryhmissä yhdessä useamman opastajan kanssa.


Koulutukset
Vuonna 2020 vertaisopastajien peruskoulutuksia järjestetään Virroilla Rajaniemen lomakeskuksessa ja Oulussa. Järjestämme tänä vuonna myös verkkokoulutusta. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen sivun vasemman laidan linkkien kautta.

Lisätietoja
Järjestösuunnittelija Joonas Rentola, joonas.rentola@ekl.fi, puh. 050 441 2275
Järjestösuunnittelija Juha Viitanen, juha.viitanen@ekl.fi, puh. 050 408 3376.