Seuraava lähiperuskurssi järjestämme 14.15.2.2024 Juvalla, Etelä-Savossa!

Lue lisää ja tule mukaan (ilmoitatutua voit myös Juhalle ja Pekalle):

https://www.verkostavirtaa.fi/ajankohtaista/

Suunnitteilla on myös etäperuskurssi verkossa, lisätietoja tällä sivulla talven/kevään 2024 aikana.

Tervetuloa kursseille!

HUOM!
Mukaan opastajaksi voi päästä jo aiemmin ennen peruskurssia, jos paikkakunnallasi on esimerkiksi jo toimivassa olevia vertaisopastuksia. Voit ryhtyä aloittamaan opastuksia esimerkiksi kokeneen vertaisopastajan kanssa - tai jopa ihan itseksesi Juhan ja Pekan tuella!

Ota yhteyttä Juhaan tai Pekkaan, niin kerromme lisää, miten pääset alkuun!

Juha Viitanen                                 Pekka Vartiainen
p. 050 408 3376                            p. 050 472 3978
juha.viitanen@ekl.fi                        pekka.vartiainen@ekl.fi.

 

Vertaisopastajakoulutukset

Verkosta virtaa -toiminta tarjoaa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille vertaisopastajille maksuttomat koulutukset erilaisista tietoverkkojen käyttöön tarkoitetuista laitteista ja niiden käytön opastuksesta. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa tablettitietokoneiden, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden ominaisuuksia. Vertaisopastajana saat uusinta tietoa laitteista ja niiden käytöstä. 

Kenelle koulutus sopii? 
Vertaisopastajakoulutus soveltuu tietotekniikan hyvin hallitseville senioreille. Jos verkkopankissa asiointi, sähköpostin käyttö ja tiedonhaku netissä on sujuvaa, sovit tehtävään! Koska vertaisopastajakoulutuksen käyneiden henkilöiden odotetaan sitoutuvan vapaaehtoistyön tekemiseen sekä etsimällä opastettavia että opastamalla heitä, on tärkeää, että samalta paikkakunnalta osallistuu useampi henkilö. Muodostatte yhdessä ”vertaisopastajatiimin”, jonka jäseninä voitte tarvittaessa sekä tukea toisianne että organisoida yhdessä alueenne tietokoneopastuksia. Toivomme kolmea osallistujaa/paikkakunta

Peruskoulutuksen käynyt opastaja, joka on tehnyt vapaaehtoistyötä on oikeutettu osallistumaan lisäkoulutuksiin, kuten Kohtaamispäiviin ja verkkokoulutuksiin sekä opastajien virkistystilaisuuksiin.

Kurssille osallistumisen jälkeen tavoitteena on vertaisopastusten tekeminen. Tämän vuoksi lähetämme kursseille ilmoittautuneille kyselyn, jossa kartoitetaan heidän tietoteknistä osaamistaan.


Vapaaehtoistyön tekemisen tavoitteet
Maksuttoman koulutuksen vastineeksi vertaisopastaja sitoutuu opastamaan omalla paikkakunnallaan. Opastustoiminnan tavoitteena on saada ikäihmiset innostumaan tietotekniikan käytöstä ja poistaa siihen liittyviä pelkoja. Opastus voi tapahtua myös ryhmissä yhdessä useamman opastajan kanssa.


Koulutukset
Vuonna 2024 vertaisopastajien peruskoulutuksia järjestetään sekä etänä verkkoperuskurssina että lähikurssina. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen sivun vasemman laidan linkkien kautta.

Lisätietoja
Järjestösuunnittelija Juha Viitanen, juha.viitanen@ekl.fi, puh. 050 408 3376.
Järjestösuunnittelija Pekka Vartiainen, pekka.vartiainen@ekl.fi, puh. 050 472 3978