Kevään kurssin ilmoittautuminen on päättynyt.

Kevään kurssin jälkeen järjestetään uusi kurssi syksyllä. Päivämäärät ja ilmoittatumislomake julkaistaan tällä sivulla viimeistään loppukesästä/alkusyksystä.

Huomioimme Suomessa annetut rajoitukset koronatilanteen vuoksi ja järjestämme seuraavan kurssin keväällä 2021 verkossa.

Ilmoittautumislomake on sivun vasemassa laidassa.

Kevään koulutuspäivät:

Kurssi alkaa tiistain 20.4. ja päättyy to 12.5. mennessä.
Kurssipäivät:
HUOM! Ennen kurssia järjestetään verkotilaisuus, jossa tutustutaan kurssilla käytettävään Blackboard-etäohjelmaan.
Ti 20.4. klo 10-12 ja klo 13-15
To 22.4. klo 10-12 ja klo 13-15
Ma 26.4. klo 10-12
Ti 27.4. klo 10-12 ja klo 13-15
Ma 3.5. klo 10-12 ja klo 13-15
Ti 4.5. klo 10-12 ja klo 13-15
Viikko 19 on varattu henkilökohtaisiin keskusteluihin (etänä) osallistujien kanssa.
VARALLA:
Pe 7.5. klo 10-12 ja klo 13-15.

Vertaisopastajakoulutukset

Verkosta virtaa -toiminta tarjoaa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille vertaisopastajille maksuttomat koulutukset erilaisista tietoverkkojen käyttöön tarkoitetuista laitteista ja niiden käytön opastuksesta. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa tablettitietokoneiden, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden ominaisuuksia. Vertaisopastajana saat uusinta tietoa laitteista ja niiden käytöstä. 

Kenelle koulutus sopii? 
Vertaisopastajakoulutus soveltuu tietotekniikan hyvin hallitseville senioreille. Jos verkkopankissa asiointi, sähköpostin käyttö ja tiedonhaku netissä on sujuvaa, sovit tehtävään! Koska vertaisopastajakoulutuksen käyneiden henkilöiden odotetaan sitoutuvan vapaaehtoistyön tekemiseen sekä etsimällä opastettavia että opastamalla heitä, on tärkeää, että samalta paikkakunnalta osallistuu useampi henkilö. Muodostatte yhdessä ”vertaisopastajatiimin”, jonka jäseninä voitte tarvittaessa sekä tukea toisianne että organisoida yhdessä alueenne tietokoneopastuksia. Toivomme kolmea osallistujaa/paikkakunta

Peruskoulutuksen käynyt opastaja, joka on tehnyt vapaaehtoistyötä on oikeutettu osallistumaan lisäkoulutuksiin, kuten Kohtaamispäiviin ja verkkokoulutuksiin sekä opastajien virkistystilaisuuksiin.

Kurssille osallistumisen jälkeen tavoitteena on vertaisopastusten tekeminen. Tämän vuoksi lähetämme kursseille ilmoittautuneille kyselyn, jossa kartoitetaan heidän tietoteknistä osaamistaan.


Vapaaehtoistyön tekemisen tavoitteet
Maksuton koulutuksen vastineeksi vertaisopastaja sitoutuu opastamaan omalla paikkakunnallaan. Opastustoiminnan tavoitteena on saada ikäihmiset innostumaan tietotekniikan käytöstä ja poistaa siihen liittyviä pelkoja. Opastus voi tapahtua myös ryhmissä yhdessä useamman opastajan kanssa.


Koulutukset
Vuonna 2021 vertaisopastajien peruskoulutuksia järjestetään vain verkossa.  Ilmoittaudu mukaan koulutukseen sivun vasemman laidan linkkien kautta (ilmoittautumislomake avataan maaliskuussa 2021).

Lisätietoja
Järjestösuunnittelija Juha Viitanen, juha.viitanen@ekl.fi, puh. 050 408 3376.