Yhteistyökumppanimme Enter ry:n vertaiopastaja on tavattavissa Meri-Rastilassa lokakuun aikana.
Verkosta virtaa -toiminnan järjestösuunnittelijat tutustuivat Kärkölän digikinkereihin 25.5.2018. Digikinkereille osallistuu jopa kymmeniä eläkeläisiä syventymään tietotekniikan saloihin. Lue lisää osoitteessa www.karkola.fi/fi/tapahtumat

Syyskuu

Verkosta virtaa -järjestösuunnittelijat matkustava Kainuuseen ja Pohjanmaalle 10.–13.9. tapaamaan nivalalaisia, kajaanilaisia, kuhmolaisia, kuusamolaisia ja taivalkoskelaisia vertaisopastajia ja Eläkkeensaajien yhdistysten hallitusaktiiveja sekä potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Yhdessä suunnitellaan tulevia koulutuksia ja tilaisuuksia.

Syyskuun huipentuu Pohjanmaan alueelliseen vertaisopastajakoulutukseen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://www.verkostavirtaa.fi/koulutukset/

Elokuu

Verkosta virtaa -vertaisopastajat osallistuivat opastajina Ylen Nettiä ikä kaikki – Iloa digistä -kiertueelle, joka kiersi kymmenen eri kaupungin kirjastoissa elo-syyskuun vaihteessa. Kiertueella myös ikäihmisiä opastettiin hyödyllisten ja hauskojen digitaitojen pariin.

lue lisää https://yle.fi/aihe/nettia-ika-kaikki

Heinäkuu

Verkosta virtaa -järjestösuunnittelijat ottivat kantaa julkishallinnon sähköisiin asiointipalveluihin tunnistautumisen uudistukseen. Alla oleva mielipidekirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 20.7.2018.

Vanhusväestön asema huolestuttaa

Tunnistautuminen julkishallinnon sähköisiin asiointipalveluihin uudistuu ensi vuonna (HS 30.6.).
Uudistuksen keskeinen sisältö on se, että julkisen hallinnon palveluihin pystytään varmasti takaamaan sähköinen tunnistautuminen vuoden 2019 alusta vain Nordean ja Osuuspankin pankkitunnuksilla ja mobiilivarmenteella. Neuvottelut muiden toimijoiden kanssa eivät ole tuottaneet tulosta liian korkeiden hinnoitteluiden vuoksi.
Olemme erityisen huolestuneita vanhusväestön asemasta uudistuksessa. On kohtuutonta, että vanhuksia pakotetaan jatkuvasti opettelemaan uusia tunnistautumisen tapoja. On myös ongelma, että mobiilivarmenteen käyttäminen on maksullista. Samaan julkiseen palveluun kirjautuvat henkilöt asetetaan siis eriarvoiseen asemaan.
Miten voidaan jälleen olla tilanteessa, jossa näin perustavanlaatuinen sähköisen asioinnin uudistus on täysin suunnittelemattomien muutosten edessä? Valtiovarainministeriön mukaan "saavutettavuusdirektiivi ja sitä seuraava kansallinen lainsäädäntö vaativat viranomaisia tekemään digitaaliset palvelut saavutettaviksi". Sähköisen tunnistautumisen uudistus on jyrkässä ristiriidassa direktiivin tavoitteiden kanssa.
Muiden pankkien tulisi nyt ensiksi nyörtyä samalle viivalle Nordean ja OP:n kanssa hinnoittelunsa kanssa ja etsiä voittonsa muualta. Julkisen hallinnon tulisi etsiä kestävämpi ratkaisu sähköisen tunnistautumisen ongelmaan.

Joonas Rentola
Juha Viitanen

Eläkkeensaajien Keskusliitto

Kesäkuu

Pohjanmaan Verkosta virtaa -vertaisopastajakoulutuksen aika ja paikka varmistuivat. Koulutus järjestetään 26.-28.9. Virroilla, Rajaniemen lomakeskuksessa. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen osoitteessa www.verkostavirtaa/koulutukset.

Toukokuu

Verkosta virtaa -järjestösuunnittelijat tapasivat yhteistyökumppaneita. EKL:n Kymen piirin edustajien kanssa sovittiin, että Kaakkois-Suomen Verkosta virtaa -vertaisopastajakoulutus järjestetään 1.-4.10. Lappeenrannassa. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen osoitteessa www.verkostavirtaa/koulutukset.

Huhtikuu

Verkosta virtaa -vertaisopastajakoulutus järjestetiin Virroilla, Rajaniemen lomakeskuksessa 23.-26.4.

Maaliskuu

Verkosta virtaa -toiminnan ensimmäinen verkkokoulutuspilotti toteuttiin 13. maaliskuuta. Kelan henkilökunta koulutti etänä Skypen kautta kuusamolaisia vertaisopastajia käyttämään KELA:n sähköistä asiointia. Testiyhteys jo kokeiltiin ja hyvin toimi!

Helmikuu 2018

Nyt tuuletetaan: Stea myönsi rahoituksen Verkosta virtaa -ikääntyneiden itsenäinen selviytyminen digitalisoituvassa yhteiskunnassa -toiminnalle! Opastamme vertaisohjaajavoimin uusia ikäihmisiä sähköisten palveluiden käyttäjiksi. 

Vapaaehtoiset opastajat saavat perehdytyksen maksuttomassa Verkosta virtaa
-vertaisohjaajakouluksessa. Valtakunnalliset koulutuksemme ovat vuoden 2018 aikana Rajaniemessä Virroilla, Keski-Pohjanmaalla ja Kymenlaaksossa. Tuemme jo toimivia opastajiamme mm. lisäkoulutuksilla. 

Ensin kuitenkin viemme loppuun menneen hankkeen, otamme siitä parhaat palat uuteen toimintaan ja konkretisoimme rahoituksen saaneen avustushakemuksen yksityiskohtaisemmaksi toimintasuunnitelmaksi. 

Tammikuu 2018

Tilastointi jatkuu, pyydetään palautteita ja kirjoitellaan lehtijuttua Eläkeensaajat-lehteen, jossa toimitamme omaa sivua. Uskaltaisiko odottaa lopullista Stean rahoituspäätöstä jo tässä kuussa?

Joulukuu 2017

Jännittävä kuukausi: Stean avustusehdotukset julkistetaan aina joulukuussa. Tuloksellinen toimintamme oli huomattu ja olemme saamassa jatkuvan rahoituksen toiminnalle (ns. kohdennettu A-avustus)! Eihän tässä enää muita joululahjoja kaivatakaan! Kiitos siitä kuuluu erityisesti vertaisopastajillemme!

Raporttia, exeleitä, kyselyitä – siitä on joulukuumme tehty. Puurramme valmista dataa pohjaksi alkuvuodesta tehtävälle raportille.

Marraskuu 2017

Kelan sähköisten palvelujen käytön pilotit kiinnostivat. Mukaan pyrki enemmän vertaisopastajia, mitä pystyimme ottamaan. Starttasimme Salosta jo viimekuun lopussa ja alkukuussa koulutimme Pohjois-Karjalassa. Koulutusta kiiteltiin, sillä aika harva oli aikaisemmin käynyt kela.fi-sivuilla, eikä tiennyt niiden monipuolisuudesta. Niillä tiedoilla on hyvä opastaa muutkin sivujen käyttöön. Päätämme Kelan kanssa miten jatkamme yhteistyötä, kunhan viimeinen eli etäkoulutuspilotin kokemukset on saatu.

Marraskuinen viikko vierähti jatkokurssiryhmien kanssa Virroilla. Nämä koulutukset olivatkin vuoden viimeiset varsinaiseen koulutusrunkoon liittyvät.

Eläkkeensaajien Keskusliiton Juhlaristeilyllä valloitimme kokonaisen digi-keulan laivasta! Yhdessä yhteistyökumppaneittemme kanssa mm. opastimme juhlaväkeä tietoiskuin, henkilökohtaisella opastuksella ja yleisesti kertomalla digilaitteisiin ja niiden käyttöön liittyvistä asioista. Nettitohtorillamme riitti asiakkaita koneineen jonoksi saakka. 

Lokakuu 2017

Tiivistä syksyä pukkaa eli kierretään maata eri teemoilla. Vuoden viimeiset kolme vertaisopastajien Kohtaamispäivä-koulutusta ovat tässä kuussa. Samoin vuoden viimeiset Elämyspäivät kolmella paikkakunnalla: Kangasniemellä, Punkaharjulla ja Helsingin Käpylässä.  

Enter ry:n järjestämässä vuotuisessa pelitapahtumassa oli vipinää ja vilskettä. Tällaiset tapahtumat ovat oiva paikka tutustua hyviin peleihin. Verkosta virtaa! pisteessä tehtiin virtuaalisia keilausennätyksiä

Syyskuu 2017

Elokuu oli syksyn suunnitelmien hiomisen ja valmistelun aikaa. Syyskuussa kierretään kenttää. Meitä tapaa Elämyspäivillä eri puolilla maata. Tällä kertaa pohjoisimpana Suolahti, läntisimpänä Ulvila ja itäisimpänä Punkaharju.

Saimme ison yhteistyökumppanin: järjestämme vielä tämän vuoden aikana vertaisopastajillemme Kansaneläkelaitoksen kanssa kolme pilottia Kelan sähköisten palveluiden opastamisesta. Kerromme kokemuksista pilottien jälkeen.

Elokuu 2017

Täällä taas ollaan! Ihan ei ole ollut parhaat heinäntekoilmat, mutta varvastossukelit kyllä. Ne osoittautuivat varsin käteviksi kuurosateilla. Sisällä oli helpompi suunnitella tietokoneella huvimajan värityksiä kuin toteuttaa niitä, sillä vähän päästä sateli. Opittua tuli myös, että ensikertalaisen kannattaa tutustua ensin punamultapurkinkyljestä löytyvään ohjeeseen. Ei ollut yhtä helppo peruuttaa tekemisiään kuin tietokoneen näytöllä!

Teimme vertaisohjaajien paikkakunnista kartan. Siitä näkee silmäyksellä, mistä päin vertaisohjaajiamme löytyy. Komea kartta - monta on merkkiä tullut 2 ½ vuodessa. Jos jatkorahoitus saadaan, löytyy kartalta jatkossa ohjaajia tasaisemmin ympäri Suomen.

Heinäkuu 2017

Nyt jos koskaan pätee toteamus ”Suomen kesä on pukeutumiskysymys”. Sen verran on ollut viileää ja kosteaa, mutta myös aurinkoista ja tuulista. Ilmatieteenlaitoksen Sää-sovellus on ollut ahkerassa käytössä. Sinne saa muuten jättää myös omia säähavaintojaan.

Kesäkuussa EKL:n liittokokousväki sai tietoa Verkosta virtaa! -hankkeen toiminnasta. Monilla paikkakunnilla vertaisopastusta jo löytyy, mutta turhan monelta se vielä uupuu. Muutetaan huolestuneisuus toiminnaksi. Toiveikkaana haimme STEA:lta (entinen Ray) rahoitusta jatkuvalle Verkosta virtaa -toiminnalle. Perusteita ainakin riittää, mutta katsotaan tukevatko uusia digihankkeita vai myös hyvin käynnistynyttä toimintaa. Peukut ylös!

Margit lähti jo kesäkuun lopulla kesälomalle. Teija odottelee vielä varvastossukelejä, kokoaa tilastoja, valmistelee syksyä ja lomailee 17.-4.8. Aurinkoista ja mansikanmakuista kesää!

Toukokuu 2017

Sataa lunta, rakeita, vettä - ei haittaa, sillä hyvällä suunnitelmalla mennään eteenpäin kelissä kuin kelissä. Hankeen ihka ensimmäisen pilotin osallistujat kohtasivat Joensuun Kohtaamispäivillä. Opiskeltiin lisää ja saatiin palautetta minkälaista tukea ohjaajat tarvitsevat työssään.

Tämän kuun aikana sovitaan syksyn Elämyspäivät. Tapahtuma auttaa vertaisohjaajia löytämään opastettavia ja yleisö kuulee mitä kivaa tietotekniikka voi tuoda tullessaan. Seuraavan Eläkkeensaajat -lehden toinen teema on tietotekniikka. Mistä aiheesta haluaisit lukea? Lähetä vinkki: teija.saarinen@elakkeensaajat.fi

Huhtikuu 2017
Kevät nostaa päätään ja me hankkeessa työstämme uutta rahoitushakemusta. Hyvät tulokset kannustavat: tähän mennessä on koulutettu noin 250 vertaisohjaajaa ja vuoden 2016 aikana he opastivat tietoteknisissä asioissa yhteensä 2093 iäkästä ihmistä. Kiitos kaikille vertaisohjaajille, ihan mahtava saavutus! Paljon on vielä kuitenkin ihmisiä, jotka pienellä opastuksella pystyisivät hoitamaan esimerkiksi sähköisen asiointinsa itse. Heitä haluaisimme auttaa. 

Huhtikuun alun yhdistetyllä perus- ja jatkokurssilla koulutettiin 28 uutta vertaisohjaajaa. Tavoitteena on, että jokainen heistä opastaa vähintään kymmentä iäkästä vuoden aikana. Kurssi oli vuoden viimeinen peruskurssi. 

Maaliskuu 2017
Verkosto virtaa! -hankkeelle myönnettiin 30.3.2017 yhdessä neljän kumppanimme kanssa Oikeusministeriön jakama Demokratiapalkinto. Yhteistyöverkostomme hyvän kumpanuuden toimintamalli ja ikäihmisten digitaalisen osallisuuden lisääminen sai täten kiitosta.

Vertaisohjaajia kouluttautui kahdella eri jatkokurssilla. Uusia opastettavia houkuteltiin mukaan mm. Elämyspäivällä Lempäälässä.

Verkosta virtaa! -hankkeessa vaihtui helmikuun loppupuolella työtekijä. Pari vuotta hankkeessa Margitin työparina toiminut Riikka siirtyy toisiin tehtäviin. Riikan työtä jatkaa Teija Saarinen. Teija tulee EKL:nään Hely ry:n SenioriVerkko -hankkeesta. Teija aloittaa työt maanantaina 20.2.2017. Onnea Teijalle ja onnea Riikalle! Riikka haluaa kiittää kaikkia tapaamiaan eläkkeensaajia loistavasta yhteistyöstä. Hän on kiitollinen jokaisesta kohtaamisesta. Te toimitte aktiivisella elämänasenteellanne esikuvina hänen tulevaan.

Helmikuu 2017
Vastaamalla voit vaikuttaa!
Sähköinen asiointi sekä julkiset ja yksityiset palvelut löytyvät yhä useammin netistä. Valli ry:n Ikäteknologikeskus ja Valtiovarainministeriön AUTA-hanke haluavat nyt selvittää miten ikäihmiset asioivat internetissä, mitä sähköisiä palveluita he käyttävät sekä millaisia haasteita he kohtaavat. Kysely on auki (näillä näkymin) helmikuun loppuun saakka ja tulokset julkistetaan keväällä 2017. Linkki kyselyyn: http://www.valli.fi/ajankohtaista/uutiset/vastaa-kyselyyn-sahkoisesta-asioinnista/

Tammikuu 2017
Vuoden ainoa vertaisohjaajien peruskurssi järjestetään huhtikuussa (3.-6.4.2017) Rajaniemessä. Kurssi täyttyi 19.1.2017, ota yhteyttä jos haluatte varasijalle. Peruskurssin käyneille, vapaaehtoistyötä tehneille vertaisohjaajille tarjoamme jatkokoulutusta noin vuoden päästä omasta peruskurssista. Nähdään!

Verkosta virtaa! -hankkeen kiinnostuksen kohteena olevasta ajankohtaisesta aiheesta eli ikääntyneiden digitaitojen oppimisesta ja opettamisesta on Ylen toimesta kirjoitettu hyvä juttu. Suosittelemme lukemaan 9.1.2017 julkaistun jutun ”Jonkun pitäisi opettaa 80-vuotias Liisa ja puoli miljoonaa muuta maksamaan laskunsa verkossa – mutta kenen?. Se löytyy osoitteesta: http://yle.fi/uutiset/3-9393542

Joulukuu 2016
Suurkiitos teille, jotka olette osallistuneet vertaisohjaajakoulutuksiin, auttaneet lähimmäisiänne tietoteknisissä ongelmissa ja järjestäneet tapahtumia kanssamme. 
Tällä hetkellä Verkosta virtaa! -hankkeen kouluttamia vertaisopastajia toimii noin viidelläkymmenellä paikkakunnalla. Lisätietoa paikkakunnista löydät netistä osoitteesta: https://www.canva.com/design/DACCiUMvcOE/view. Käännythän paikallisen yhdistyksen puoleen, jos haluat opastajaksi tai tarvitset opastusta.

EKL ja Verkosta virtaa! -hanke toivottavat Rauhallista Joulunaikaa.
Tänä vuonna joulukorttirahat menevät Syöpäsäätiölle.

Marraskuu 2016
Onnea toivotamme suurta ja syvää, 
isänpäiväksi kaikkea hyvää!

Lahjavinkkimme on luonnollisesti ajankohtainen vertaisopastuksen lahjakortti: http://www.vtkl.fi/document/1/2209/bf98875/SeniorSurf_lahjakortti_isanpaiva.pdf
Tutustu myös lokakuisen SeniorSurf -radiokampanjan spotteihin. Radiokampanja on asennekampanja, jolla voi rohkaista ja motivoida iäkkäitä ihmisiä tietotekniikan pariin. Radiospotteja voi kuka tahansa hyödyntää kertoessaan omasta opastustoiminnasta.
http://www.vtkl.fi/fin/kampanjat/seniorsurf/radiokampanja_vanhustenviikolla/

Lokakuu 2016
Verkosta virtaa! on järjestänyt neljä Elämyspäivää lokakuussa. Paikkakunnat olivat Kempele, Oulu, Kankaanpää ja Rauma. Osallistujia oli yhteensä 113 henkilöä. Seuraava Elämyspäivä-tapahtuma järjestetään Parikkalan Käskynkässä ma 28.11 klo 13. Tervetuloa mukaan! Tapahtuma on suunnattu yli 65-vuotiaille, jotka eivät ole käyttäneet tietokonetta. Siinä kuullaan mitä netissä voi tehdä ja minkalaisia laitteita markkinoilla on sekä voi kokeilla tabletilla surffausta. Paikalliset vertaisohjaajat voivat ottaa kopin uusista opastettavista. Osallistujat ovat pitäneet tapahtumia hyödyllisinä ja inspiroivina. 

Pääkaupunkiseudulla asuvien vertaisohjaajien kannattaa osallistua Eläkeliiton ja EHYT ry:n LähiVerkko-projektin ilmaiseen Kaikki pelaa! –seminaarin Helsingissä, Kuntatalossa 8.11.2016 klo 8.30–16. Seminaarissa pääsee tutustumaan tietotekniikkaan erityisesti digitaalisen, eli tietokoneella tapahtuvan, pelaamisen kautta. Pelit ovat yksi tapa harjoitella tietotekniikkaa, oppia, liikkua, virkistää muistia, kokea onnistumisen elämyksiä, viihtyä tai löytää yhteistä tekemistä ystävien tai vaikka lastenlasten kanssa.

Syyskuu 2016
Verkosta virtaa! suosittelee lämpimästi tutustumaan Netikäs -mediasivistysmateriaalisarjaan.  Netikäs on osa Eläkeliitto ry:n ja EHYT ry:n yhteisen LähiVerkko -projektin materiaalituotantoa.  Materiaalisarjaan kuuluu kuusi osaa. Materiaalien teemat ovat  ”Media ennen ja nyt”, ”Sosiaalinen media”, ”Tietoturva”, ”Tekijänoikeudet”, ”Identiteetti, rooli ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen” sekä  ”Digitaalinen pelaaminen”. Jokainen materiaali sisältää myös sanaston. Materiaalisarja löytyy osoitteesta: http://lahiverkko.fi/netikas/
Käy katsomassa myös video, jossa teknologiasta kiinnostunut eläkeläinen Asko kertoo, miten teknologia on ollut läsnä hänen arjessaan ennen ja nyt: https://youtu.be/SCYIy5gNbYc

Elokuu 2016
Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä tietotekniikkaopastajana? Seuraavat koulutukset järjestetään Rajaniemessä 26.–28.10.2016 (kurssi on täynnä!) ja 22.–24.11.2016. Ohjaajakoulutus on tarkoitettu tietotekniikan hyvin hallitseville. Jos verkkopankissa asiointi, sähköpostin käyttö ja tiedonhaku netissä on sujuvaa, sovit tehtävään. Toivomme kolmea osallistujaa/paikkakunta. Maksuton koulutus sisältää opetuksen, ruokailut ja majoituksen kahden hengen huoneissa. Vastineeksi sitoudut opastamaan omalla paikkakunnallasi. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautumiset välilehdellä "koulutukset".

Heinäkuu 2016
Heinäkuussa Verkosta virtaa! -hankkeen työntekijät ovat lomalla. Meidät tavoittaa taas maanantaina 1.8.2016. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Kesäkuu 2016
Ikäteknologiakeskus selvitti keväällä ikäihmisten toiveita ja tarpeita teleoperaattoreiden palvelujen suhteen. Verkosta virtaa! oli mukana markkinoimassa kyselyä. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Kyselyyn vastasi lähes 300 henkilöä. Vastaajat olivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta nettiä käyttäviä ikäihmisiä. Tuloksiin voi tutustua osoitteissa:
http://www.valli.fi/ajankohtaista/uutiset/ikaihmiset-teleoperaattorien-palveluissa-parantamisen-varaa/
ja
http://yle.fi/uutiset/joka_neljas_ikaihminen_pettynyt_puhelinliittymien_myyjiin__osa_kokee_joutuneensa_pakkomyynnin_kohteeksi/8901423

Toukokuu 2016
Verkosta virtaa! -hanke on toiminut nyt vuoden päivät. Vuosi on ollut antoisa!
Olemme järjestäneet viisi vertaisohjaajan peruskurssia Joensuussa, Virroilla ja Kajaanissa ja yhden jatkokurssin Joensuussa. Koulutuksen on käynyt 160 eläkkeensaajaa. Heistä monet ovat aloittaneet vapaaehtoistyön tekemisen. Jotkut opastavat ikääntyneitä heidän omissa kodeissaan ja toiset järjestävät tietokonekerhoja yhdistyksissä. Koulutusten lisäksi olemme järjestäneet seitsämän Elämyspäivä-tapahtumaa yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa. Syksyllä olimme Reijolassa, Outokummussa ja Lieksassa ja keväällä kävimme Virroilla, Loimaalla, Sipoossa ja Viialassa.

Huhtikuu 2016
Verkosta virtaa! -hankkeen vertaisohjaajat ovat olleet mukana vastaamassa Eloisa ikä -tutkimuksen alkukyselyyn. Ensimmäisiä tuloksia, olkaa hyvä: Tärkein keino mielensä virkeydestä huolehtimiseen on toisten ihmisten seura! Kolmen (epätasaisen) kärjen muodostivat toiset ihmiset, liikunta ja ulkoilu sekä kulttuurin harrastaminen.

Maaliskuu 2016
EETU ry:n ”Kohden vuotta 2020 -näkökulmia digitalisaation vaikutuksista ikääntyvien arkeen” -verkkojulkaisu on valmis! Siinä on neljä teemaa: tietoturvan haasteet, arkea ja asumista helpottava teknologia, digitaaliset terveyspalvelut ja ikäihmisten osallisuus palveluiden siirtyessä verkkoon.  Lue osoitteessa: http://eetury.fi/Site/Data/671/Files/Kohden%20vuotta%202020%20-naekoekulmia%20digitalisaation%20vaikutuksista%20ikaeaentyvien%20arkeen.pdf

Helmikuu 2016
Helmikuussa järjestetään jo neljäs Verkosta virtaa! verkko-oppaan peruskurssi. Kurssi on täynnä, mutta huhtikuun kurssilla Kajaanissa on vielä monta vapaata paikkaa. Ilmoittautumiset näiden nettisivujen kautta. Tervetuloa mukaan!

Tammikuu 2016
Nyt on hyvä hetki vilkaista vuoden 2015 tilastoja suomalaisten netin käytöstä. Jopa vanhimmassa ikäryhmässä  (75-89 -vuotiaat) on ihan mukavasti netin käyttäjiä (31%). Lisää tietoa Tilastokeskuksen tekstistä:
http://tilastokeskus.fi/til/sutivi/2015/sutivi_2015_2015-11-26_tie_001_fi.html

Joulukuu 2015
Kuluneen kuukauden aikana Verkosta virtaa! on kouluttanut kuusikymmentä uutta 
vertaisohjaajaa, esitellyt toimintaa kolmellesadalle Edunvalvontaristeilijälle sekä tavannut Werkkoviestijöitä Rajaniemen lomakeskuksessa. Kiitos kaikille ja oikein mukavaa joulunaikaa!

Marraskuu 2015
Järjestimme pari viikkoa sitten yhteistyössä EKL paikallisyhdistysten kanssa kolme Elämyspäivä-tapahtumaa Reijolassa, Outokummussa ja Lieksassa. Elämyspäivässä kuka tahansa yli 65-vuotias sai tulla kokeilemaan tabletteja ja surffailemaan netissä kahvikupposen ääressä. Lue lisää blogistamme: www.verkostavirtaa.blogspot.fi

Lokakuu 2015
Keskimäärin vähän alle puolet (42 %) 65-74-vuotiaista EU kansalaisista käyttää nettiä (2014). Eniten ikääntyneitä netinkäyttäjiä on mm. Tanskassa (84 %) ja Ruotsissa (78 % ) ja vähiten mm. Bulgariassa (10 %). Suomen luku on 68%. Nyt kaikki mukaan kuromaan kiinni välimatkaa muihin pohjoismaihin! Lähde: Eurostat Newsrelease 166/2015

Syyskuu 2015
Vertaisohjaajien marraskuisiin koulutuksiin on tullut hyvin ilmoittautumisia. Noin 2/3 kummankin kurssin paikoista on varattu. Kirjavinkki: Lokakuussa ilmestyy uusi "Seniorin tietokoneopas". Opas neuvoo mm. sähköpostin käyttöä sekä nettikeskusteluja:
www.talentumshop.fi/seniorin-tietokoneopas

Elokuu 2015
Tähdet syttyvät elokuussa! Toivotamme oikein ihania ja lämpimiä iltoja kaikille! Kurkkaathan tapahtumat-välilehdeltä Elämyspäivien päivitetyt ajat ja paikat. Tervetuloa mukaan!

Heinäkuu 2015
Aurinkoista lomaa! Heinäkuussa lataamme akkuja syksyksi. Verkosta virtaa! -hankkeen työntekijät tavoittaa taas maanantaina 3.8.2015.

Kesäkuu 2015
Verkosta virtaa! -hankkeen työntekijät ovat Merihaan toimistolla ja hoitavat projektin juoksevia asioita sekä järjestävät syksyn tapahtumia ja koulutuksia. Ota meihin yhteyttä jos jokin askarruttaa.

Toukokuu 2015
Verkosta virtaa! -vertaisohjaajien pilottikoulutus Lomakeskus Huhmarissa järjestettiin toukokuussa 2015. Kurssi oli täynnä. Kurssille osallistui 30 vertaisohjaajaksi haluavaa henkilöä. Suurkiitos osallistujille ja kouluttajalle!


Kuva: Musiikkia kännykästä / Shutterstock