Mikä Verkosta virtaa! -hanke on?
 

Verkosta virtaa! -hankkeen on tarkoitus auttaa ehkäisemään ikääntyneiden syrjäytymistä yhteiskunnasta. Hankkeen aikana yli 65-vuotiaita henkilöitä, jotka eivät aikaisemmin ole käyttäneet tietokoneita, opastetaan tietokoneiden, tietoverkon ja sähköisten palvelujen käytössä. Opastajana toimii vertaisohjaaja, joka tekee opastuksen vapaaehtoistyönä. Hanke tarjoaa vapaaehtoisille vertaisohjaajille maksuttomat koulutukset ja tukea vapaaehtoistyöhön. 

 

Miksi Verkosta virtaa! -hanke on olemassa?
Yhä useammat palvelut toimivat verkossa ja kaikkien on osattava asioida siellä. Ihmiset, jotka eivät käytä tietokonetta ja sähköisiä palveluita ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta. Sähköinen asiointi on keskeinen osa monen palvelun kehitystä. Jo nyt suuri osa palveluista, kuten pankkipalvelut, terveyspalvelut ja Kelan palvelut löytyvät netistä. 

 

Verkosta virtaa! -hankkeen kesto ja yhteistyökumppanit
Verkosta virtaa! on kolmivuotinen (2015–2017) valtakunnallinen hanke. Hankkeesta vastaa Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry. Yhteistyökumppaneita ovat Invalidiliitto ja Työväen sivistysliitto TSL ry. Verkosta virtaa! -hanke kuuluu Eloisa Ikä -ohjelmaan, jota koordinoi Vanhustyön keskusliitto. Hankkeen rahoittajana toimii STEA.

Katso Verkosta virtaa! -hankkeen esittely tästä.
Kuva: Vaari ja poika / Eloisa ikä -ohjelma