Verkosta virtaa -toiminta iäkkäiden tukena
 

Verkosta virtaa -toiminta auttaa ehkäisemään ikääntyneiden syrjäytymistä yhteiskunnasta. Yli 65-vuotiaita henkilöitä, jotka eivät aikaisemmin ole käyttäneet tietokoneita, opastetaan tietokoneiden, tietoverkon ja sähköisten palvelujen käytössä. Opastajana toimii koulutettu vertaisopastaja, joka tekee opastuksen vapaaehtoistyönä. Verkosta virtaa -toiminta tarjoaa vapaaehtoisille vertaisopastajille maksuttomat koulutukset ja tukea vapaaehtoistyöhön. 

 

Miksi Verkosta virtaa -toimintaa tarvitaan?
Yhä useammat palvelut toimivat verkossa. Myös eläkkeensaajan arkea helpottaa jos osaa itse hoitaa asiointinsa siellä. Ihmiset, jotka eivät käytä tietokonetta ja sähköisiä palveluita ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta. Sähköinen asiointi on keskeinen osa monen palvelun kehitystä. Jo nyt suuri osa palveluista, kuten pankkipalvelut, terveyspalvelut ja Kelan palvelut löytyvät netistä. 

 

Verkosta virtaa -toiminnan yhteistyökumppanit
Verkosta virtaa on samannimisen kolmivuotisen (2015–2017) valtakunnallisen hankkeen kokemuksien pohjalta suunniteltua toimintaa. Toiminnasta vastaa Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry. Yhteistyökumppaneita ovat Invalidiliitto, Kansaneläkelaitos Kela, Vanhustyön Keskusliitto ry:n SeniorSurf-toiminta ja Työväen sivistysliitto TSL ry. Olemme aktiivinen verkostoituja ja sen myötä meillä on yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa. Hankkeen rahoittajana toimii STEA.

Verkosta virtaa! -hankkeen esittelyn (2017) löydät tästä.
Kuva: Vaari ja poika / Eloisa ikä -ohjelma